Reinigen – integreren en loslaten – een avond met Systemische Rituelen

Vrijdag – 28 oktober – 19.30 – 22.00 uur.
Locatie: Workship de Ceuvel, Amsterdam Noord.

Aan de vooravond van 24 uur Noord, de dag waarop de wintertijd ingaat kun jij mee doen aan een speciaal Reinigingsritueel gebaseerd op systemische opstellingen.

Met een groep van maximaal 20 deelnemers leidt natuurgeneeskundige en coach Susanne Hazen de avond sessie in de Workship. Deze duurt 2 1/2 uur.
Het wordt een fijne avond waarin we werken met een variant op Systemische opstellingen: Systemic Ritual. Het accent zal liggen op integreren wat van jou is en loslaten wat niet meer bij je hoort.

Voorafgaande aan de workshop vraag ik je wat ‘huiswerk‘ te verrichten:

1. Zoek een steen. Dat hoeft geen grote steen te zijn; een kiezelsteen is bijvoorbeeld al voldoende. Geen edelsteen of iets dergelijks, want de steen neem je niet meer mee terug.

Deze steen neem je mee naar de workshop. Het aller beste zou zijn wanneer je deze steen vanaf nu elke dag met je meeneemt – bijvoorbeeld in je broekzak, handtas, jaszak … . Deze steen staat symbool voor dat wat je wilt loslaten.

Dat wat je wil loslaten bestaat altijd uit iets dat je nog moet verteren, verwerken en integreren om vervolgens wat overblijft los te kunnen laten of weg te geven.
Misschien heb je een duidelijk idee van dat wat je wil loslaten, maar dat hoeft niet per se.
Je vertelt de steen dat hij de komende dagen voor jou representeert ‘dat wat je wil loslaten’ of ‘dat wat je wil transformeren’. Bijvoorbeeld:
“Beste steen. Wil jij de komende dagen mijn woede richting …. representeren. Ik ben lang genoeg boos geweest. Deze woede wil ik graag loslaten. ” Of
“Beste steen, wil jij de komende dagen mijn verdriet om … representeren. Ik heb lang genoeg gehuild. Ik wil dit verdriet loslaten.”
En als je niet weet wat je wil loslaten of transformeren, vertel je de steen:
“Beste steen. Soms voel ik me …. (zwaar, verdrietig, somber, angstig, schuldig ….). Ik weet niet waar dat vandaan komt, maar ik vind dat niet fijn. Wil jij de komende dagen mijn …. (emotie) representeren? Ik wil dit graag loslaten.”
Of – wanneer je het helemaal niet weet:
“Beste steen. Er is vast iets in mij dat losgelaten, gereinigd kan worden. Wil jij de komende dagen ‘dat wat ik kan loslaten’ representeren? A.s. vrijdagavond zal ik je dan laten gaan.”

Misschien is het heel vreemd voor je om tegen een steen te praten. Stel je dan voor dat de steen je beste vriend of vriendin is waar tegen je spreekt. Dat maakt het wat gemakkelijker.

2. Neem ook een theelichtje mee met een theelichthouder.

3. Neem ook een bloem mee.

4. En als je bekend bent met sjamanistische rituelen mag je ook je ratel meenemen (geen trom!) – maar dat hoeft dus niet.

Voor meer informatie over Systemic Ritual, zie: https://sejhazendotnl.wordpress.com/2016/10/05/wat-is-systemic-ritual/

Deelname kosten : € 9,- pp
Meld je aan via : Info@workship.nu
of bestel alvast je ticket voor deelname via de onderstaande link:

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/najaar-reinigingsritueel

Meer informatie: http://workship.nu/programma/28-okt-najaar-reinigings-ritueel/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.