De witte spin en het mentale lichaam

Foto: De Spin – uit de PsychoMotion Methode Reflectiekaarten
Diermetaforen als toegangspoort naar kracht – www.psychomotion.nl/producten/

In het artikel ‘Onze lichamen‘ kon je lezen over de verschillende lichamen. In dit artikel  beschrijf ik een Systemic Ritual om het mentale lichaam te ondersteunen.  Je kunt dit ritueel alleen uitvoeren of met anderen. In dit ritueel wordt met de witte spin gewerkt.

Het mentale lichaam

Zoals in het artikel ‘Onze lichamen‘ al beschreven is het mentale lichaam het best te beschrijven als een structuur die het denken mogelijk maakt; een structuur die invloed heeft op de gedachten. Het bestaat uit kanalen en structuren die bepalen hoe dromen, gedachten en associaties zich ontwikkelen.
In het mentale lichaam vinden we de patronen. Patronen bestaan uit een automatische koppeling van zien, herkennen, en voelen. Het mentale lichaam heeft paden gemaakt waarmee gebeurtenissen uit het verleden, opvattingen en emoties met elkaar verbonden zijn en leiden tot ‘automatische’ reacties.
Sommige paden kunnen ongunstig voor je zijn en diep gegroefd zijn. Het vereist oefening om deze ongunstige paden weg te werken en er nieuwe voor in de plaats te stellen.
De witte spin en het hieronder beschreven ritueel kunnen hierbij helpen.

De witte spin

De spin kan haar eigen web eten. Zij hergebruikt materie. Zij kan oude structuren en patronen weghalen en een nieuw patroon of structuur voor je weven. Zij wordt ook Grootmoeder Spin of Kristallen Spin genoemd.

Een ritueel om patronen in het mentale lichaam te ‘helen’

Neem plaats in het midden van het levenswiel. Je kijkt naar het Zuiden.
In het Westen (rechts van je) plaats je (in gedachten of een representant) de witte spin die ongunstige paden op eet.
In het Oosten (links van je) plaats je (in gedachten of een representant) de witte spin die nieuwe paden creëert.

De witte spin in het Westen zegt: “Ik ben de witte spin die ongunstige paden in je mentale lichaam kan afbreken, opeten. Ik help je met te laten gaan wat niet (meer) goed voor je is. ”

De witte spin in het Oosten zegt: “Ik ben de witte spin die nieuwe paden creëert in je mentale lichaam. Ik help je met datgene aan te trekken dat goed voor je is.”

Je zegt tegen de spin in het Westen: “Witte spin. Er zijn bepaalde patronen die niet gunstig voor me zijn. Ik vraag jou mij te helpen deze patronen weg te werken.” Tegen de spin in het Oosten, zeg je: “Witte spin. Ik wil oude patronen die niet gunstig voor me zijn, vervangen door nieuwe patronen die beter voor mij werken. Wil je me hierbij helpen?”

En dan blijf je ongeveer 10 minuten zitten – met een ratel of een drum of een meditatief muziekje dat je afspeelt – een mooie mantra bijvoorbeeld. In die 10 minuten houd je het beeld van de twee witte spinnen actief. Je herhaalt de zinnen regelmatig. Je laat gebeuren wat gebeurt.

Dit ritueel kun je een aantal dagen herhalen. Zolang het fijn voor je voelt.

In de workshops “De vijf lichamen” ga ik met Systemic Ritual en beweging werken met de verschillende lichamen. We doen rituelen die de conditie van de lichamen op positieve wijze beïnvloeden en de lichamen weer meer met elkaar in verbinding brengen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.