Sjamanisme (door Astrid Klijzing)

Door: Astrid Klijzing, Phoenix Horse drums

In sjamanistische culturen gaat men er vanuit dat er buiten onze fysieke wereld ook verschillende andere werkelijkheden bestaan. Door middel van trance is het mogelijk om je af te stemmen op deze andere werkelijkheden en deze te betreden. Om de trance op te roepen wordt er vaak gebruik gemaakt van het ritme van de drum of ratels.
In de andere werelden leven ook dieren en planten en dergelijke en daar kan contact mee gemaakt worden. Tijdens het trancereizen wordt de sjamaan geholpen door vaste helpers uit de andere werelden, meestal in de gedaante van een dier. Dat is wat een krachtdier wordt genoemd.
Omdat de werelden elkaar overlappen staan ze steeds in verbinding en heeft alles wat er in de ene wereld gebeurt ook effect op andere werelden. Zo kan er informatie gezocht worden in een andere realiteit over zaken die in onze wereld gebeuren. Of er kan iets veranderd worden in een andere realiteit met het doel een positief effect te creëren in onze wereld. Denk bijvoorbeeld aan het genezen van ziekten.
De sjamaan kan ook, in plaats van naar een andere realiteit te reizen, krachten uit andere realiteiten uitnodigen om zich tijdens een ritueel te manifesteren in onze wereld. De sjamaan legt dan de verbinding tussen onze fysieke wereld en de niet-fysieke wereld.

Astrid Klijzing, Phoenix Horse drums

In onze workshops leer je bepaalde sjamanistische methoden te gebruiken waaronder sjamanistische reizen en werken met je krachtdier.

Zie:
Het levenswiel – Kennismakingsworkshop – Systemic Ritual en sjamanisme

Het levenswiel – Systemic Ritual en sjamanisme – verdiepingsworkshops

Systemic Ritual en sjamanisme – gevorderde groep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.