Een boodschap van mij aan jou en een zegen voor ons beiden / a message from me to you and a blessing for both of us.

For complete english version: see a Message and a Blessing

In dit ritueel stuur je 4 personen symbolisch een kaartje – een kaartje met maximaal 10 regels waarin je zegt wat je nog wil zeggen.
Dit ritueel loont zich om kort / krachtig de woorden te zeggen tegen iemand (symbolisch) waarmee je nog ‘onaffe’ zaken hebt, waardoor je hem / haar (nog) niet kunt loslaten of waardoor je een relatie (nog) niet kunt herstellen.
Maar het kan ook zijn dat je iemand met wie je geen contact meer hebt, wil laten weten dat je hem / haar niet vergeten bent en dankt voor het feit dat hij / zij in je leven was.
Na het schrijven van de kaartjes ga je om zegen vragen.
En daarna stuur je de kaartjes de ether in door ze te verbranden.

Wat heb je nodig:
Je hebt minimaal 4 kaartjes nodig. Je kunt ze kopen of zelf maken – maakt niet uit. Het ritueel duurt ongeveer 20 minuten. Het is raadzaam om meditatieve muziek op de achtergrond mee te laten spelen.

  • 4 kaarsjes / theelichtjes met houder
  • 4 bloemen

We gebruiken bij dit ritueel het Levenswiel.

Oosten (gele kwadrant):
Je schrijft een kaartje aan iemand die je ooit hebt ontmoet, die je graag langer of beter had willen leren kennen, maar …… .
Dit kan iemand zijn die je ooit in de trein hebt ontmoet, maar pas toen je uitstapte realiseerde je je dat het wel leuk had kunnen zijn telefoonnummers uit te wisselen.
Het kan een vakantieliefde zijn, die je na de vakantie nooit meer hebt gezien of hebt gesproken omdat er 1200 km tussen jullie beide zat.
Het kan ook een prille vriendschap zijn geweest, die voor de een platonisch bleef om welke reden dan ook, maar de ander wilde meer en dat maakte dat de vriendschap eindigde.

undefined

Dit kaartje schreef ik voor een man die ik ontmoette toen hij en ik begin 20 waren. Ik was – zacht gezegd – hevig onder de indruk van hem en hij van mij. Onze behoeften verschilden. Zodra het op fysieke intimiteit aan kwam, haakte ik af – het voelde niet voor mij. Toen in de jaren 80 hadden we nog geen weet van Aseksualiteit (en zelfs nu hebben velen er nog steeds niet van gehoord). Ook ik begreep toen niets van mezelf op dit vlak, voelde me ‘vreemd’ en bovenal begreep ik niets van anderen die verliefd raakten en hun verstand daarmee volledig verloren. Ik wilde hem niet kwijt, maar kon hem niet geven wat hij verlangde van een vrouw. Communicatie hierover was niet mogelijk, want wat moest ik zeggen – ik wist (toen en nog heel lang daarna) ook niet waarom ik niet kon voelen wat andere mensen voelden als ze verliefd werden. Onze wegen scheidden zich.

Zuiden (rode kwadrant)
Je schrijft een kaartje aan iemand die nog actief aanwezig is in je leven, maar jullie relatie is momenteel op een kritisch punt – blijft de band of niet? Dat kan iemand zijn met wie je relatie ‘gewoon’ aan het verwateren is, maar je vindt dat toch wel jammer. Het kan ook iemand zijn met wie je momenteel een conflict hebt of met wie het contact momenteel even niet soepel verloopt.

Dit kaartje schreef ik aan een familielid. Mijn familie is in twee kampen uiteen gevallen, maar ik wens hier niet aan mee te doen. Dit heeft gemaakt dat niemand mij meer wil zien want in mijn familie geldt ‘Als je voor hem / haar bent, ben je tegen mij en vice versa’. Geen partij kiezen, omdat je nu eenmaal zelf niet in het conflict was beland, is ondenkbaar bij mijn familieleden.

Westen (zwarte kwadrant)
Hier schrijf je een kaartje voor iemand met wie je ooit bevriend was of zelfs intiem was, die weliswaar nog in leven is, maar met wie je geen contact meer hebt. Jullie contact is beëindigd – misschien omdat jullie gewoon uit elkaar gegroeid zijn, maar het kan net zo goed zijn dat jullie contact met een hoop donder en bliksem beëindigd is.

Dit kaartje schreef ik aan een vriendin met wie de vriendschap op een hele vervelende manier eindigde. Het heeft me jaren gekost voordat ik mijn hevige emoties rondom dit voorval helemaal los kon laten.

Noorden (witte kwadrant)
Hier schrijft je een kaartje voor iemand die jou dierbaar was, maar die overleden is.

Deze was voor mijn vader die al lange tijd geleden overleden is.

Nadat je de kaartjes hebt geschreven en bij het juiste kwadrant hebt gelegd, plaats je bij elk kaartje een kaarsje (theelichtje bijvoorbeeld in een goede houder, want je laat het kaarsje geheel uitbranden) en een bloem. Je gaat om zegen vragen voor jou en de ander – ongeacht wat je geschreven hebt en hoe je gevoelens zijn ten aanzien van de persoon aan wie je het kaartje hebt geschreven.

Je vraagt aan de spirits, engelen of de Ene (wat voor jou goed of kloppend voelt) een zegen – voor jou en degenen voor wie je het kaartje hebt geschreven. Je kunt uit onderstaande zinnen kiezen, maar natuurlijk ook zelf helende zinnen bedenken. Per kaartje zullen het andere zinnen zijn – afhankelijk van de persoon aan wie je het kaartje hebt geschreven en je (situationele) relatie met hem / haar.

Ik vraag (of ik bid) dat het goed moge gaan met hem / haar en mij.
Ik vraag (of ik bid) dat dat wat ons nog bindt ofwel moge opbloeien ofwel losgelaten moge worden.
Ik vraag (of ik bid) om kracht dat ik negatieve gevoelens en gedachten over hem / haar en dat wat er tussen ons mis ging kan transformeren, integreren en kan loslaten.
Ik vraag (of ik bid) dat de ander ook voldoende kracht mag ontvangen om hetzelfde te doen.
Ik vraag (of ik bid) dat wij de kracht mogen hebben onze eigen verantwoordelijkheid te nemen in dat wat er gebeurd is en mogen wij leren van onze fouten.
Ik vraag (of ik bid) dat ik en hij / zij met liefde mogen terugkijken op de tijd dat we in contact waren met elkaar.
Ik vraag (of ik bid) dat we gezegend worden op ons verdere pad.

En na dit ritueel – een of paar dagen later – stuur je de kaartjes de ether in door ze te verbranden.

Sometimes you must Hurt in order to Know, Fall in order to Grow, Lose in order to Gain because life’s greatest lessons are learned through PAIN !!
Pain – Naruto Shippuden / ( Nagato )

Een gedachte over “Een boodschap van mij aan jou en een zegen voor ons beiden / a message from me to you and a blessing for both of us.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.