Het levenswiel – de windrichting van het Noorden

Het Noorden
I prefer winter and fall, when you feel the bone structure of the landscape. Something waits beneath it; the whole story doesn’t show. Andrew Wyeth Read more at: https://www.brainyquote.com/quotes

English version: the-direction-of-the-north/

De energie van het noorden is op zijn hoogst op de kortste dag van het jaar. In 2020 is dat op maandag 21 december. Op deze avond kun je deelnemen aan de workshop ‘Celebrating the North’. Deze wordt ONLINE gegeven. We gaan ons deze avond verbinden met de kwaliteiten van het Noorden d.m.v. meditaties en rituelen.

Pay as you like. Meld je aan via het formulier aan het eind van deze pagina. Na aanmelding ontvang je de inloggegevens voor de ONLINE workshop (zoom).

De windrichting van het Noorden.

In het Noorden staat rust, het niets doen voorop. Het gewoon ZIJN, puur bewustzijn. Het is de plek waar alle ervaring, die van jou en alle andere zielen die de moed hebben gehad het wiel van het aardse bestaan te betreden, verzameld wordt. Waar alle ervaringen zich uitkristalliseren en zich bundelen in grote wijsheid. De persoonlijkheid die je in het aardse bestaan had / was is opgeheven.
Het is de plek van de overleden zielen, van onze voorouders. We komen er vandaan en we gaan er weer naar toe.

De ‘Noordmens’

Mensen met een sterk ontwikkelde noordkant blijven het liefst wat op afstand en hebben de neiging om niet helemaal betrokken te raken bij de dingen die om hen heen gebeuren. Ze beschouwen liever vanuit een afstand om zo wijsheid te vergaren.
‘Noordmensen’ zullen het fijn vinden te mediteren. Meditatie voedt de noordenergie.

Noordkracht die ontspoort

Wanneer de noordkracht ‘doorschiet’ en / of onvoldoende gebalanceerd wordt door de kwaliteiten van de andere windrichtingen dan ontstaan er problemen.
Het is volkomen normaal en gezond om je jezelf zo nu en dan terug te trekken van anderen. Wanneer contact aldoor vermeden gaat worden, is dat niet meer gezond en is er sprake van een verstoorde noordenergie. De vraag naar rust, stilte is dan doorgeschoten. Ook kan er contact verloren worden met de wereld doordat iemand alleen nog maar met spirituele zaken bezig is. Er is dan geen goed gesprek meer te voeren met anderen.
Een andere vorm van ongebalanceerde noordenergie is de dissociatie. Er wordt niet meer gevoeld en deelgenomen aan de buitenwereld, die wordt niet meer echt bewust waargenomen of beleefd. De wereld kan ook als onecht ervaren gaan worden.

Meld je aan via onderstaand formulier. Na aanmelding ontvang je de inloggegevens voor de ONLINE workshop (zoom).

Bronnen:
Daan van Kampenhout – De vier richtingen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.