Deze cursus is bedoeld voor professionals die reeds een praktijk hebben in familieopstellingen, coaching of counseling en hun werkmethoden willen uitbreiden.

Je leert vastomlijnde systemische rituelen uit te voeren met betrekking tot veel voorkomende thema’s waarbij een cliënt ondersteuning zoekt om te integreren in je eigen werk als opsteller, coach of counselor.
Het vertrekpunt van een systemisch ritueel is een uitdaging (probleem of thema) van een cliënt. Met inachtneming èn respect voor de omgeving van de cliënt en het grotere geheel wordt een ritueel opgesteld met als doel de cliënt de kracht en overtuiging te geven de uitdaging aan te kunnen.
Een systemisch ritueel kan gezien worden als een mengvorm van sjamanistische rituelen en (familie)opstellingen. Met een systemisch ritueel wordt gezocht naar wat kracht / ondersteuning kan geven om in het gehele (familie)systeem evenwicht te brengen. De methode Systemic Ritual is ontwikkeld door Daan van Kampenhout Daan van Kampenhout – systemic-ritual) Lees meer: Systemic Ritual

Cursus

De cursus bestaat uit 4 online blokken die los van elkaar gevolgd kunnen worden en 3 live weekenden van drie dagen. Je ontvangt een certificaat als je de volledige cursus hebt gevolgd. Enige basiskennis van familieopstellingen is gewenst.

Voor meer informatie, download de brochure.

Blok 1: /de-basis-van-systemic-ritual-verbinden-met-krachtbronnen-en-de-vier-richtingen/

Blok 2: /systemic-ritual-met-familiethemas-en-voorouders/

Weekend 1: /systemic-ritual-verdiepingsweekend-1/

Blok 3: /heling-van-de-energetische-lichamen-m-b-v-systemic-ritual/

Blok 4: /het-versterken-van-de-verbinding-met-de-ziel-met-behulp-van-systemic-ritual/

Weekend 2: /systemic-ritual-verdiepingsweekend-2/