For English version see: introductory-workshop-systemic-ritual-and-familyconstellations/

Een ontdekkingstocht naar verborgen dynamieken die je ontplooiing op mentaal, emotioneel en zielsniveau in de weg staan.
Een helende reis die je meer kracht zal geven je levensweg te bewandelen.

Workshop om kennis te maken met Systemic Ritual en familieopstellingen:
Amsterdam, zondagmiddag, 14.00 – 16.30 uur, 19 januari 2020 – Sorry, voor deze workshop is geen plek meer.
Amsterdam, maandagavond, 19.30 – 22.00 uur, 20 januari 2020
– Voor deze workshop zijn nog 2 plekken beschikbaar.

Kosten:
Pay as you like

Facilitators: Susanne Hazen

Voor aanmelding scroll naar beneden.

Na deze workshop kun je deelnemen aan de reeks Hidden Dynamics

In deze workshop maak je kennis met (familie)opstellingen en Systemic Ritual.

Je gaat ervaren hoe het is om te representeren.
Je leert over de basisprincipes van familiesystemen. Je leert het verschil tussen een familieopstelling en Systemic Ritual.

Familieopstellingen is een methode waarbij de onderlinge relaties en de onbewuste processen die tussen personen spelen zichtbaar gemaakt worden. De relaties en processen worden niet alleen zichtbaar gemaakt, maar er wordt ook een nieuw, harmonieuzer evenwicht gecreëerd.

Hoe gaat een opstelling in zijn werk?
Iemand komt met een bepaald thema en aan de hand van feiten uit een familiegeschiedenis onderzoek ik welke familieleden met het thema te maken zouden kunnen hebben. Die familieleden worden opgesteld door representanten. De representanten ervaren gevoelens die aangeven hoe de relaties zijn. Sommige representanten kunnen zich goed voelen, anderen juist wiebelig, verdrietig, boos, kunnen hun ogen niet open doen etc.
Dan wordt er gekeken of er nog andere familieleden een rol spelen. Die worden dan in de opstelling gebracht en waar nodig worden rituele handelingen of zinnen gegeven om meer harmonie te brengen. De opstelling is pas af wanneer iedereen in de opstelling zich goed voelt.

Systemic Ritual is een variant op Systeemopstellingen. In deze methode wordt het werken met Systeemopstellingen verrijkt met principes uit het Sjamanisme.
In Systemic Ritual wordt er verbinding gemaakt met ‘krachtbronnen’ – wie of wat kan voldoende steun / kracht geven aan de cliënt opdat een volgende helende beweging mogelijk wordt.

Klik op de links voor meer informatie en / of bekijk de video’s.