Momentopname 1 (8-3-2017 12-56) Susanne Hazen is in 1988 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht in Psychologie . Na deze opleiding is ze gaan werken in het welzijnswerk.
In 2001 is ze eveneens afgestudeerd aan de toenmalige Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum. In 2002 is ze gestart met haar eigen praktijk.

Ze doceert sinds 2002 Psychologie / Therapeutische Vorming aan diverse opleidingen in de CAM (Complementary and Alternative Medicine).In de jaren 2004 en 2005 volgde ze de opleiding Familieopstellingen bij Harrie de Kruijff en ontving in juni 2005 het diploma. Sinds 2003 verdiept ze zich in het Sjamanistisch werk en heeft diverse trainingen gevolgd bij Daan van Kampenhout in Nederland en Zwitserland. In 2011 heeft ze de tweejarige training “Systemic Ritual®” afgerond.

 

Astrid Klijziastridng

Mijn eerste kennismaking met sjamanisme was in 1997 bij Daniele Berghof. Dit was waar ik onbewust mijn hele leven naar gezocht had. Vanaf die tijd houd ik mij intensief bezig met het beoefenen van sjamanistische technieken.
In 1998 heb ik Daan van Kampenhout aan het werk gezien en ontmoet en sindsdien volg ik trainingen bij Daan.
Begin deze eeuw heb ik samen met Linda Wormhoudt een tijdje les gegeven in o.a. Spiritueel Centrum De Roos te Amsterdam en daarna heb ik een paar jaar les gegeven in de Drakenkop te Amsterdam.
Van alle disciplines binnen het sjamanisme hebben heling en het werken met krachtvoorwerpen zoals de drum, ratels, dierlijk materiaal en bronzen Sjamaanspiegels, altijd mijn bijzondere interesse gehad. In 2011 ben ik burn-out geraakt en in die periode is het maken van sjamanendrums, en daarmee, Phoenix Horse Drums ontstaan.